×
12-09-2024

Minder voedselverspilling draagt bij aan duurzaamheid en kosten reductie!

Eten weggooien is zonde. “Soms gebeuren dingen al jarenlang op een bepaalde manier, gewoon omdat dat zo gegroeid is. Het is goed om het hele proces dan eens tegen het licht te houden en te kijken wat er beter kan”, aldus Connie Huijten, facilitair leidinggevende.

“Voedselverspilling is een heel actueel thema. Het gaat over duurzaamheid en hoe we de uitstoot van CO2 kunnen beperken. Dat we daarnaast ook nog kosten besparen is mooi meegenomen. Het is zonde van het geld als je veel eten weg moet gooien”, voegt Caroline Schmetz toe.

In de week van de Verspilling van 9 tot en met 15 september 2024 willen we iedereen bewust maken dat we met z’n allen minder eten kunnen en moeten weggooien.

Een bewustwordingsweek waarin we iedereen oproepen om kleine initiatieven te delen. Stuur een foto, een idee of een voorbeeld communicatie@sevagram.nl.

Zodat we ook na de Week van de Verspilling mooie ideeën of voorbeelden kunnen blijven gebruiken zodat we samen zorgen voor minder weggooien!

Begin klein en maak het groots…

Bij deze alvast wat tips!

  • Kopen: gebruik een boodschappenlijstje, check je voorraad, maak een planning.
  • Bewaren: bewaar je eten op de juiste plek, gebruik je zintuigen na de THT-datum (ten minste houdbaar tot) en vries eten in om het langer te bewaren.
  • Koken: weeg je eten af, weet hoeveel je nodig hebt per persoon, weet wat je allemaal van een product kunt eten en wees creatief met restjes.

Heb je te veel brood uitgelegd? Maak een tosti of wentelteefje.

Fruit over? Maak een fruitsalade of smoothie.

Interessante links:
Verspillingsvrije week - Duurzaamheid
https://samentegenvoedselverspilling.nl/bedrijfsleven

0900 777 4 777

+