×
19-12-2024

Tussendoortjes voor mensen met een slikstoornis

Op 4 december vond in de keuken van De Plataan een proefsessie plaats, speciaal gericht op tussendoortjes voor mensen met een slikstoornis. Tijdens deze sessie werden 15 verschillende tussendoortjes geproefd en beoordeeld. Deze tussendoortjes zijn met zorg bereid door drie koks van Sevagram: Frank Toornent (Dr. Ackenshuis), Jan Hambuckers (Campagne) en Hans Tieben (Plataan).

Een waardevol initiatief
Het initiatief voor deze proefsessie is afkomstig van de koks zelf. Zij merkten dat er voor mensen met slikstoornissen nauwelijks geschikte tussendoortjes beschikbaar zijn en besloten hier verandering in te brengen. Op 20 november kwamen zij voor het eerst samen om verschillende recepten uit te proberen. Hierbij werd niet alleen gelet op smaak, maar ook op de praktische haalbaarheid van de bereiding. De tussendoortjes zijn vervolgens ingevroren om te testen of ze geschikt zijn voor langere opslag in de vriezer.

Expertise en samenwerking
Tijdens de proefsessie op 4 december werden de tussendoortjes beoordeeld door een diverse groep: de drie koks, twee logopedisten en een lid van de centrale cliëntenraad. Iedere deelnemer bracht zijn of haar eigen expertise in, en ook de smaak werd kritisch beoordeeld. Het resultaat? De meeste tussendoortjes werden direct goedgekeurd, terwijl enkele gerechtjes nog wat bijsturing nodig hadden op basis van de ontvangen feedback.

De volgende stap
Nu de proefsessie succesvol is afgerond, wordt er gekeken hoe deze tussendoortjes veilig en verantwoord aangeboden kunnen worden binnen alle locaties van Sevagram. Het doel is om het assortiment voor bewoners met slikstoornissen uit te breiden, zodat ook zij kunnen genieten van een gevarieerd en smakelijk aanbod.

Wij bedanken alle deelnemers hartelijk voor hun betrokkenheid en inzet bij dit mooie project.

 

0900 777 4 777

+