×
18-07-2024

Meld je nu aan voor de veiligheidsinstructieronde

Recent is bij een brandmelding gebleken dat niet iedere medewerker goed weet waarom de branddeuren dichtvallen bij een alarm of wat de taak van de Bhv’er ter plaatse is.

Het onderstaand informatieve filmpje licht een aantal van deze vragen wellicht al toe.

https://youtu.be/It9nj_Bpyl0?feature=shared

Op alle Sevagram locaties is de in het filmpje getoonde werkwijze nagenoeg hetzelfde. Met uitzondering van de rollen en taken. Nog even ter herhaling de rollen binnen Sevagram op een rij:

Wie is Bhv-er?
Alle medewerkers van Sevagram zijn ontruimer. Binnen Sevagram verwachten we dat iedereen tijdens een noodsituatie helpt door de aanwijzingen van de Bhv’er op te volgen. Alle medewerkers in de functie van helpende zorg/welzijn, verzorgende (IG) en verpleegkundigen zijn Bhv’er. Van een Bhv’er wordt verwacht te weten hoe je moet alarmeren, communiceren (aanwijzingen geven bij) ontruimen en het hanteren van kleine blusmiddelen.

De in het filmpje genoemde rol van ‘ploegleider’ kennen we binnen Sevagram niet meer. In plaats daarvan neemt de Bhv’er, die als eerst ter plaatse is bij de receptie of op een ander afgesproken lokaal verzamelpunt van Bhv’ers, een coördinerende rol en verdeelt de taken.

Bij spoed
De genoemde ‘calamiteitenorganisatie’ in het filmpje is binnen Sevagram de Voorwacht. En de ‘beheerder brandmeldcentrale’ is de dienstdoende serviceteammedewerker. Beiden zijn 24 uur per dag bereikbaar via het meldpunt. Bel bij spoed ALTIJD 088-9912100. Voor meer informatie: Meldpunt - Introductiepagina (sharepoint.com)

Verplichte deelname
Het is erg belangrijk dat ALLE medewerkers van Sevagram de veiligheidsinstructieronde op locatie meelopen. Tijdens deze instructie hoor je waar op jouw locatie het centrale verzamelpunt is, en wellicht ook andere (lokale) bijzonderheden. Schrijf je voor deze veiligheidsinstructieronde in via het leerportaal: Alle | Bibliotheek | Sevagram Leerportaal (studytube.nl)

Vind je jouw locatie niet in het leerportaal? Meld je dan bij de facilitair medewerker of facilitair leidinggevende van je locatie. Deze kan je vertellen wanneer de eerstvolgende ronde is.

Overigens, wist je dat het deelnemen aan deze ronde niet vrijblijvend is? Er geldt een verplichting voor alle medewerkers, inclusief leidinggevenden en medewerkers van ondersteunende diensten om minimaal één keer per drie jaar deel te nemen. 

0900 777 4 777

+