×
06-11-2024

‘Dit ben ik’ boek: De Hollehof

Er zijn verschillende boeken die zich voornamelijk richten op het verleden van een bewoner. Het ‘Dit ben ik’ boek verschilt daarvan omdat het aandacht heeft voor het hier en nu en ingaat op vragen als:
  • Hoe staat een bewoner op dit moment in het leven?
  • Wie zijn er betrokken bij de bewoner?
  • Wat vindt hij of zij belangrijk?
  • Wat kan het netwerk betekenen als we netwerkparticipatie meenemen?
  • Kortom: Wat is er nu heel belangrijk in het leven van de bewoner, waarbij het individu centraal staat?

We kijken verder dan het ziektebeeld. Een bewoner, een mens is meer dan zijn of haar aandoening. We kijken naar behoeften, naar wensen en naar de manier waarop een bewoner zijn of haar leven vormgeeft. De uitdaging zit het in het feit dat de bewoner centraal staat en tegelijk de verbinding te leggen met het netwerk, de medewerkers en met de vrijwilligers. Kortom met alle betrokkenen.

We doen dat door op een laagdrempelige manier iedereen (bewoner, netwerk, zorg etc.) te betrekken bij de huidige (woon)situatie. Met als insteek de vraag: wat kunnen we sámen doen om wonen, welzijn en zorg voor de bewoner zo optimaal mogelijk in te richten en daarbij de verbinding te maken met het netwerk. Denk dan aan familie, kennissen, oude buren etc. Het doel is dat de bewoner het heden als prettig ervaart. Wat voor de bewoner prettig is, hebben we opgehaald uit het welzijnsoverleg en het is verder uitgewerkt door de persoonlijk begeleider. Het principe ‘mensgericht werken’ is hierbij het uitgangspunt.

Waar liggen de wensen en behoeften, hoe kunnen we hier samen aan voldoen.

Herinneringen, teksten en foto’s worden ook opgenomen in het boek. Als de bewoner overlijdt, blijft er een tastbare herinnering over voor de familie en naasten.

Bekijk hier het filmpje van De Hollehof:
 

https://youtu.be/pOGs7K4kXoA

0900 777 4 777

+