×
24-10-2024

Aantal vernieuwingen in ONS Nedap

Binnen ONS Nedap zijn we continu bezig met het verbeteren van het systeem. Ook ditmaal zijn er verbeteringen aangebracht of gaan op korte termijn van kracht.

1. Vernieuwde cliëntheader in ONS Administratie

Per woensdag 30 oktober gaat de vernieuwde cliëntheader live in ONS Administratie.

Let op: onderstaande geldt alleen voor gebruikers die in ONS Administratie werken!

De vernieuwde cliëntheader is een widget en vervangt de huidige cliëntheader in ONS Administratie op alle cliëntpagina’s. Deze vernieuwde cliëntheader toont meer informatie en biedt de mogelijkheid om snel te navigeren naar de betreffende cliëntpagina om de weergegeven informatie te bewerken.



Gebruik

  • Met de knop Brief versturen navigeer je naar de pagina voor het genereren van een brief voor de cliënt.
  • De cliëntacties worden nu ook onder de knop Meer acties weergegeven. Hier heb je de mogelijkheid om cliëntgegevens te kopiëren, de cliëntmutaties in te zien, het cliëntdossier te exporteren, en de cliënt samen te voegen.
  • De cliëntheader kan je uit- en weer inklappen om meer of minder informatie te zien.
  • De waarschuwingen, het reanimatiebeleid en de signaleringen zijn bovenin zichtbaar.
  • Onder Personalia kan je een telefoonnummer en een mailadres zien.
  • Onder Cliëntnetwerk kan je informatie vinden over de externe zorgverleners, contactpersonen en de Caren-status.
  • De geboortedatum, de leeftijd, het cliëntnummer, het bsn en het adres zijn nog steeds zichtbaar.
  • De koppeling naar Medimo wordt ook weergegeven onder de knop Medicatie.

Later dit jaar zal de vernieuwde cliëntheader ook live gaan in ONS Dossier.
 

2. Nieuwe vragenlijst in ONS Nedap

Livegang nieuwe vragenlijst Pijnanamnese
Vorige week is in de Sevaflits een bericht gecommuniceerd rondom de actualisatie van het Leerpad Stervensfase (Leerportaal). Hiermee hangt ook een nieuwe vragenlijst in ONS Nedap samen. Per 25 oktober gaat de nieuwe vragenlijst Pijnanamnese live in ONS Nedap onder het kopje vragenlijsten. Hieronder geven we meer informatie.

Waarom
De vragenlijst is ontwikkeld ten behoeve van het Zorgpad Stervensfase. Het zorgpad is ontwikkeld om zorg in de stervensfase zorgvuldig af te stemmen op bewoners en hun naasten.

Wanneer, hoe en wie vult de vragenlijst
Het Zorgpad Stervensfase wordt geactiveerd wanneer het multidisciplinaire behandelteam verwacht dat de bewoner binnen enkele uren of dagen zal overlijden. Hoe de vragenlijsten in ONS Nedap ingevuld dienen te worden, is terug te vinden de Basismodule Zorgpad Stervensfase op het Leerportaal. Zie: https://sevagram.studytube.nl/courses/197736/basismodule-zorgpad-stervensfase

De vragenlijst Pijnanamnese mag ingevuld worden vanaf verzorgende IG en hoger. Ook paramedici mogen de vragenlijst invullen.

Het verschil tussen 'PAIC 15' in Klinimetrie en 'Pijnanamnese' in Vragenlijsten

De ‘Pain Assessment in Impaired Cognition’, kortweg: PAIC 15 (pijnbeoordeling bij mensen met cognitieve problemen) helpt je bij het herkennen van 15 signalen van pijn, verdeeld over drie categorieën: gezichtsuitdrukkingen, lichaamsbewegingen en stemgeluiden. Dit meetinstrument is terug te vinden onder Klinimetrie in ONS Nedap (meer uitleg is terug te vinden in het leerpad palliatieve zorg).

De Pijnanamnese is een hulpmiddel om pijn en de problemen daarom heen in kaart te brengen. In korte tijd krijg je veel informatie over de pijn van de cliënt. Deze vragenlijst dient niet gebruikt te worden bij cliënten met cognitieve problemen (na afname van de pijnanamnese kun je gebruik maken van de NRS of VAS). De vragenlijst bestaat uit 3 onderdelen met daaronder een aantal vragen: het probleem, de etiologie en de symptomen.

0900 777 4 777

+