×
26-07-2024

Bewoners Parc Douvenrade genieten van gezellige middag in Geleenhof

Meer dan 100 bewoners van Parc Douvenrade in Heerlen zaten voor een gezellige middag bij elkaar in brasserie-restaurant De Geleenhof. De bewoners waren door de directie van Sevagram uitgenodigd om te genieten van een drankje en hapje. Rondom Douvenrade wordt nog volop gebouwd en om even te ontsnappen aan de bouwoverlast werd het gezellig samenzijn georganiseerd.

De dag had niet beter kunnen zijn. Een aangename temperatuur, zorgt ervoor dat er op de mooie historische binnenplaats van de Geleenhof genoeg te genieten valt. De bewoners laten zich de koffie, een stuk vlaai, een glaasje wijn en een kipcocktail goed smaken en zijn zeer te spreken over de gastvrije verzorging.

Heel tevreden
De bewoners waren dan ook meer dan tevreden over het initiatief. Hay Logister genoot samen met zijn vrouw Ria van de bijeenkomst. “Ik ben altijd bakker geweest in Bekkerveld. Sinds 3,5 jaar wonen we heel tevreden in Douvenrade. Het is fijn dat ze dit vanmiddag organiseren”, vertelt hij, terwijl hij geniet van de koffie.

Overlast
Een tafel verderop in de schaduw van het grote zonnescherm zitten de dames Verboekel, Van der Horst, Bosten en Aretz. Ze zijn vriendinnen, doen samen aan yoga en bridgen, en wonen allemaal al een paar jaar in Douvenrade. De witte wijn staat op tafel, de kipcocktail smaakt goed en als de gastvrouw van de Geleenhof zegt dat er nog meer hapjes komen kan de middag niet meer stuk. De dames wonen allemaal graag in Douvenrade, “maar” zegt mevrouw Bosten, “ik heb ook overlast gehad van de bouw. Veel herrie en stofoverlast. Het is dan ook fijn dat we deze middag aangeboden krijgen.”

Niets dan lof
Over de nieuwbouw hebben de dames niets dan lof. Misschien een paar puntjes. “We hopen wel dat er een yogaruimte komt. Laatst zeiden ze nog, dat kan in het restaurant, maar dat gaan we niet doen. We willen graag een eigen yogaruimte,” zegt mevrouw Verboekel. “Zo is het”, klinkt het in koor bij de drie andere dames aan tafel. “Oh ja en ook een fatsoenlijke bridgeruimte, voegt mevrouw Aretz nog toe.

Mijnverleden
De bouw van het nieuwe zorgcentrum Douvenrade nadert zijn einde. In november zal de begane grond en de eerste twee verdiepingen van het nieuwe zorgcentrum in gebruik worden genomen. In februari 2025 volgen dan de verdiepingen drie tot en met vijf. Iedere woonverdieping bestaat uit 21 kamers en een gezamenlijke huiskamer per etage. De namen van de afdelingen herinneren aan het mijnverleden van Heerlen: Emma, Hendrik, Julia, Laura en Maurits. De vergaderruimtes krijgen de namen Koempel, Lange Lies en Lange Jan. De Gasterie wordt Oranje-Nassau en de multifunctionele ruimte D’r Pungel.

0900 777 4 777

+